Иран твърди, че турският безпилотен летателен апарат (БпЛА), помогнал на

...
 Иран твърди, че турският безпилотен летателен апарат (БпЛА), помогнал на
Коментари Харесай

ИРНА: Турският дрон не е открил иранския хеликоптер след катастрофата с Ебрахим Раиси

 

Иран твърди, че турският безпилотен летателен уред (БпЛА), оказал помощ на локалните екипи при огромната интервенция по търсене на разрушилия се през уикенда хеликоптер с иранския президент Ебрахим Раиси, не е съумял да открие местоположението му, съобщи иранската новинарска организация ИРНА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред опечалените са и политическият водач на „ Хамас “ и вторият в управлението на „ Хизбула “

В първичните известия се твърдеше, че точно турският дрон първи е забелязал останките от хеликоптер в планинските региони на Северозападен Иран.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Ислямска република Иран заяви, че изпратеният от Турция дрон в помощ при интервенциите по търсене на хеликоптера на президента Раиси не е имал нужното съоръжение, с цел да откри точното местонахождение на хеликоптера.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Машината е американско произвеждане

Според изказването иранските управляващи са приели турското предложение за помощ в издирвателните интервенции, откакто е станало ясно, че иранските дронове, оборудвани със синтетичен апертурен радар, са били в региона северно от Индийския океан заради присъединяване в огромна задача.

Синтетичният апертурен радар разрешава да се виждат обекти даже през гъсти облаци.

В иранското изказване се твърди, че макар оборудването на турския дрон с термовизор и устройство за нощно виждане, той не е съумял да засече хеликоптера и се е върнал в Турция.

Той завоюва президентските избори в Иран през 2021 година при гласоподаване с най-ниската изборна интензивност

Иранският общоприет щаб съобщи, че е изпратил послания до други страни, в това число Русия , Китай и " братската страна Турция ", с цел да им благодари за напъните, съдействието и съчувствието по време и след случая с авариралия хеликоптер.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР